3 tips om nu met homesteading te beginnen
Wat is homesteading?
Zelfvoorzienend leven. Dat is in een notendop wat homesteading betekent: je eigen boontjes doppen. Autarkie is hier een ander woord voor. In het kort: je verbouwt je eigen eten en werkt zelf energie, water en warmte op.

Dus dat is homesteading. Nu kun je aan de slag. Hier 3 tips van mij, een homesteader in spé.
1. Stap voor stap.
Zuurdesembrood bakken. Groenten verbouwen. Groenten wecken. Dieren verzorgen. Als je vandaag begint en dit morgen allemaal wil doen dan maak je het jezelf onmogelijk. Zet daarom stap voor stap. Begin bijvoorbeeld met het kweken van een citroenplant. Of probeer eens een brood te bakken. Het leren van een skill kost tijd, neem dat ook!


2. Begin aan je moestuin
De moestuin vind ik het belangrijkste onderdeel van homesteading. Zelf je eten verbouwen, precies weten wat ermee gebeurd is, heerlijk toch? Begin met een fruit of groene waar je van houdt. Voor mij is dat de aardbei, heerlijk op een beschuitje in de zomer. Of de groene muntplant, heerlijk voor in de thee.
3. Koop lokaal
Vul je aardbeiden en muntbladeren aan met lokale producten. Koop een fles rauwe melk, een doos met eieren en een boodschappentas vol heerlijke groenten. He, ho, let’s go!

Homesteading in de stad
Woon je in A’dam, R’dam, Utrecht of rondom? Super dat je ook aan de slag wil met homesteading! Zet dus stap voor stap en begin met een aardbeienplant voor je raam of op je balkon. Koop lokaal kan in jouw geval ook zijn: ga naar de slager om hoek en let in de supermarkt op het land van herkomst.